Mitä huoltoasemat voivat oppia digitalisaatiosta MRoomilta?

Bloggasin melko tasan vuosi sitten digitalisaation mahdollisuuksista huoltamoketjuille. Teksti tuli mieleen parturissa - nimittäin MRoomissa. Parturiketju MRoom on tuonut jäsenyyteen perustuvalla hinnoittelullaan sekä erilaisilla lisäpalveluilla uusia tuulia kotimaisille hiustenleikkuumarkkinoille. Miksei sama konsepti toimisi muualla?

MRoomin perusajatus on yksinkertainen; osta vuosijäsenyys parturiin niin voit käydä parturissa vaikka joka päivä. Koska MRoomissa ei ole ajanvarausta, parturin tuoliin pääseminen perustuu jonottamiseen - paitsi jos taskusta löytyy jäsenkortti. Jäsenet kun pääsevät jonon ohi. Jäsenkorttia vilauttamalla ovella laitteelle tieto saapumisesta välittyy eteenpäin henkilökunnalle. Verkossa asiakas voi etukäteen nähdä kunkin parturiliikkeen jonotilanteen - kätevää!Miten tämä liittyy sitten huoltamoketjuihin? Vastaava toimisi vallan mainiosti esimerkiksi autopesuissa Miksen voisi ostaa vuosijäsenyyden autopesulaan ja käydä (etenkin kurakelien aikaan) vaikka joka päivä pikapesulla? Samalla vuosijäsenyys toimisi VIP-korttina jonossa eli jäsen pääsisi ei-jäsenten edelle. Erityisen paljon lisäarvoa toisi palvelu, jossa näkisin montako autoa jonossa on - mielellään ennen kuin edes lähden liikkeelle kotoa.

Jos viedään ajatusta eteenpäin digitaalisuuden ehdoilla; voisiko jäsenkortti olla modernisti mobiili, jolloin voisin näyttää puhelintani autopesun portilla ilman että joudun juoksemaan erikseen huoltamon kassalle? Olisi hienoa jos voisin mobiilisti valita samalla minkä pesun haluan - nopean pikapuhdistuksen vai jotain kokonaisvaltaisempaa.

Huoltoasemaketjuilla olisi valmis asiakaskunta pesujäsenyyksille; leasing-autoilijat. Usein leasing-auton kuukausihintaan kun kuuluu jo muutenkin tietty määrä pesuja tietyn huoltamoketjun pesulassa. Jäsenyys sitoisi autoilijoita entistä enemmän tietyn ketjun palveluihin ja toisaalta mahdollistaa lisämyynnin jos ja kun autoilija saapuu huoltamolle aiempaa useammin.

Mihin muuhun sama konsepti sopisi?

Juho Nevalainen on digitalisaation asiantuntija. Juho työskentelee projektipäällikkönä sekä fasilitaattorina Sofigatella IT:n ja liiketoiminnan kehitysprojekteissa.
Katso kaikki tekemäni tabulatuurit ja soinnutukset