LinkedIn on outo sosiaalisen median palvelu - keskiverto käyttäjä kun ei ole kovin sosiaalinen siellä. Ainakin oma etusivuni täytyy päivästä toiseen toisten käyttäjien uusista kontakteista ja uusista työpaikoista. Silloin tällöin joku uskaltautuu painamaan “like" tai jakamaan artikkelin verkosta.
Tätäkö se sosiaalisuus verkossa on? Toisten tekemisten stalkkaamista ja taustalla hymistelyä - aika moni kun vielä estää muita näkemästä kun he vierailevat toisten profiileissa.
Vai onko LinkedIn niin PRO että kaikki tosiammattilaiset pelkäävät kuollakseen olla sanomasta mitään - joku kuitenkin ymmärtää sanomiset väärin. Ihmettelen vaan, miksi “ammattimainen" on yht’äkkiä sama asia kuin tylsä tai varovainen. Vai voiko tässä kohtaa vetää taas kerran esiin Suomi-kortin; “kun suomalaiset nyt ovat niin hiljaista kansaa.."? Tuskin.
Perusvastaus tähän on varmasti että “ei ole aikaa notkua missään somessa". Mutta aikaa tuntuu kuitenkin riittävän tuttujen etsimiseen ja stalkkaamiseen.
LinkedInin puolustukseksi on toisaalta todettava, että löytyyhän sieltä keskusteluitakin - nimittäin ryhmistä. Suomenkielisistä ryhmistä saa tosin etsimällä etsiä aktiivisia. Kiven alla ovat etenkin sellaiset ryhmät, joissa keskustelu on muutakin kuin eri yritysten mainostamista eri sisältöjä jakamalla. Linkit kun “ihan sattumalta" ohjaavat suoraan kirjoittajien omien työnantajien sivulle.
Voihan tietysti todeta, että antaa ihmisten käyttää LinkedIniä juuri niin kuin huvittaa. Tai sitten voisi rohkaista käyttäjiä toimialojen, positioiden ja maiden rajat ylittävään sosiaaliseen vuorovaikutukseen, josta voisi syntyä jotain mielenkiintoista.
Juho Nevalainen on digitalisaation asiantuntija. Juho työskentelee projektipäällikkönä sekä fasilitaattorina Sofigatella IT:n ja liiketoiminnan kehitysprojekteissa.
Juho Nevalainen on digitalisaation asiantuntija. Juho työskentelee projektipäällikkönä sekä fasilitaattorina Sofigatella IT:n ja liiketoiminnan kehitysprojekteissa.